Asociația MAIE își înviorează identitatea de brand

După 6 ani de activitate, Asociația MAIE se re-branduiește. Schimbările vizează: denumirea asociației, identitatea vizuală, website-ul și prezența în social media. Primul pas către o nouă identitate de brand a însemnat condensarea numelui Asociației (Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană) în acronimul acestuia – simplu, scurt și memorabil (MAIE).

Revitalizarea identității vizuale a fost asigurată de Eugen Erhan, designer grafic, specialist în idenitate de brand. Conceptul noii imagini a Asociației s-a conturat în jurul ideii de dezvoltare armonioasă, pornind de la litera M (mișcare) care devine un simbol geometric pentru: creștere, ritmicitate, aliniere.

„Chiar dacă în interior am rămas aceiași copii cu vise mari care încearcă să contribuie la transformarea lumii în care trăim, ne-am dat seamă că pentru a ne îndeplini obiectivele avem nevoie de o schimbare. Încă de la înființare, în 2012, ne-am lăsat purtați de pasiunile noastre și am adus la viață proiecte care au atins o paletă largă de domenii: patrimoniul cultural și natural din mediul rural (Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți), educație civică (O oră pentru democrație), revitalizare urbană (Campus Creativ), diversitatea culturală (ex. Noile Minorități din municipiul București). Provocările întâmpinate în ultimii ani ne-au schimbat perspectivele, iar noua identitate vizuală a asociației reflectă acest lucru. Am încercat să ordonăm toate piesele care formează asociația MAIE, să ne ajustăm obiectivele și să ne concentrăm pe modul în care patrimoniul cultural și cultura în sens larg contribuie la dezvoltarea personală, la revitalizarea comunității și la transformarea societății.“
Bianca-Maria Bălșan, președintele Asociației MAIE

Asociația MAIE a luat naștere în 2012 din dorința de a contribui la transformarea societății românești, cu ajutorul tinerilor și în beneficiul dezvoltării acestora, într-o societate care pune preț pe educație și informare, cultură și artă, participare civică și dezvoltare socială, dintr-un unghi al creativității, al inovației și al abordărilor multidisciplinare.

La baza tuturor proiectelor inițiate și dezvoltate de echipa Asociației stau valori precum: curiozitatea și cunoașterea, considerația față de diversitate sub toate formele ei, prețuirea patrimoniului cultural și natural, dar și dragostea și respectul față de mediul înconjurător, față de spațiile urbane și rurale cu o valoare istorică și arhitecturală deosebită. Toate acestea sunt conectate prin educație – alternativă, non-formală, cu accent pe practică și experimentare.

În prezent, Asociația MAIE are în derulare cinci proiecte care surprind esența misiunii asumate de echipa organizației încă de la bun început: Forumul Diversității Culturale, ediția a III-a; Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil; Imaginile României. Ateliere creative pentru diversitate; Cultura mea. Cultura ta. Cultura noastră; www.manzmic.ro(o platformă digitală dedicată promovării culturii și artelor în rândul tinerilor din România). Ultimele patru proiecte sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Activitatea Asociației MAIE poate fi urmărită pe website-ul organizației: www.asociatiamaie.ro, în pagina de Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaMAIE/ sau în Instagram: https://www.instagram.com/AsociatiaMAIE/.