Copiii din Balta au participat la atelierul despre patrimoniu realizat de Asociația MAIE

Joi (31.10) și vineri (1.11), elevii școlii din Balta au participat la un atelier despre patrimoniu realizat de Asociația MAIE.

În prima zi, participanții au descoperit caracteristicile diferitelor elemente de patrimoniu construind, în echipă, definițiile și oferind exemple privind diferitele obiective din comuna de care aparțin.

Vineri, elevii au lucrat, tot în echipă, în construirea unui format de tur ghidat al diferitelor sate din comuna Balta: Prejna, Gornovița, Balta, Sfodea, Costești și Coada Cornetului. Tururile propuse de elevi au inclus izvorul pictat din Sfodea, bisericile din lemn din sate, localnicii care încă mai păstrează meșteșugurile tradiționale și artiștii locali.

Atelierul face parte din programul cultural „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”, inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) / #cofinanțatdeAFCN.