Colaboratori și voluntari

Cătălina Murariu Cătălina Murariu

Cătălina Murariu

Cătălina Murariu a studiat Științe Politice, Sociologie și actualmente este doctorand în Științele Educației și formator certificat. Parcursul său academic este strâns legat de cel profesional și de pasiunile ei. A început să lucreze în domeniul întăririi democrației, dar s-a îndreptat treptat către educație. În calitate de formator, consultant și de coordonator programe educație, a dezvoltat și coordonat cursuri, formări și materiale educaționale, inclusiv cursuri opționale (curriculum la decizia școlii) nivel gimnaziu și liceu.

Andrei MihailAndrei Mihail

Alina Constantinescu

Alina Constantinescu a absolvit Facultatea de Jurnalism și științele Comunicării și Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene, ambele din cadrul Universității din București. Ulterior a făcut un masterat în Relații Internaționale de aproape 3 ani în Japonia. încă din anul 3 de facultate, a observat că este atrasă de zona de drepturile omului, incluziune socială, educație pentru democrație și respect pentru diversitate. Ca studentă, a fost voluntar al organizației Salvați Copiii și a predat drepturile copilului în școli din zone marginalizate din București.

DragosDragoș Dincă

Dragoș Dincă

Doctor în studii administrative, Dragoș Dincă a coordonat realizarea programului educațional O oră pentru democrație, inclusiv documentarea practicilor decizionale, cercetarea în rândul grupului țintă și crearea manualui de educație democratică. Cu o experiență de peste cincisprezece ani în mediul academic, Dragoș Dincă predă mai multe cursuri în cadrul SNSPA, inclusiv Practici decizionale în administrația publică și Managementul serviciilor publice . Concomitent cu activitatea sa educațională, Dragoș Dincă s-a implicat în domeniul public, fiind directorul Institutului Național de Administrație în perioada 2006-2009.

Andrei Mihail Andrei Mihail

Andrei Mihail

Andrei Mihail este doctor în antropologie și cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA București. Interesul său academic principal se concentrează antropologia medicală, a corpului și a sportului. În plus, Andrei are experiență de cercetare unor fenomene precum marginalizarea membrilor comunităților sărace sau a practicilor de petrecere a timpului liber pentru locuitorii cartierelor bucureștene.

Elena Borcea Elena Borcea

Irina Nemțeanu

Absolvent și arhitect diplomat al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” (București) din anul 2014, studii masterale în Museografie, Arheologie și Arhitectură al “Accademia di Architettura ed Archeologia Onlus” (Roma) absolvite în anul 2015, în prezent student doctorand în cadrul U.A.U.I.M. și arhitect proiectant într-un birou de arhitectură preocupat cu intervențiile în situri istorice și restaurarea monumentelor istorice.

Alexandra Anastasiu Alexandra Anastasiu

Alexandra Anastasiu

Alexandra a studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” (București), cu studii masterale în Museografie, Arheologie și Arhitectură al “Accademia di Architettura ed Archeologia Onlus” din Roma absolvite in 2015. În ultimii trei ani a lucrat în domeniul social și cultural, colaborând cu mai multe muzee în proiectarea și organizarea de expozitii cu caracter cultural și social, fiind membră a unei asociații ce urmarește integrarea socială a grupurilor vulnerabile din România.

Dragos
Dragoș Dincă

Angelica Moisescu

Angelica este un profesionist cu o experiență de peste cinci ani în domeniul fondurilor europene, timp în care a colaborat cu Fundația World Vision România și Federația Agrostar. Absolventă a Facultății de Transporturi, din cadrul Universității Politehnica București, Angelica s-a implicat în ultimii ani în diverse proiecte de formare profesională, dezvoltare rurală și educație antreprenorială. În cadrul proiectului Noile minorități din municipiul București coordonează implementarea atelierelor creative.

Andrei Mihail Andrei Mihail

Andreea Romeghe

Absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în cadrul Facultaţii de Litere, Andreea lucrează din anul 2011 în domeniul managementului de proiect, dobândind abilităţi de comunicare, planificare, organizare şi coordonare. A scris şi a implementat proiecte educaţionale şi culturale din fonduri publice şi private împreună cu mai multe organizaţii: Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, Asociaţia Translucid, Asociaţia Spring, Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană.

DragosDragoș Dincă

Monica Stroe

Monica Stroe a absolvit un master în Nationalism Studies la Central European University Budapesta și este doctor în sociologie din 2012. A beneficiat de burse și stagii de formare la Goldsmiths College (University of London), Universitatea din Perugia (Italia), Universite Libre Bruxelles, Observatoire des Politiques Culturelles Grenoble, Universitatea din Trieste (Italia). Are o experiență de cercetare de peste 6 ani și este specializată în studii despre alimentație, politici și practici agricole, cultură, relații etnice și consum.

Andrei Mihail Andrei Mihail

Bogdan Iancu

Bogdan Iancu este lector universitar doctor la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. În 2011 a obținut titlul de doctor în antropologie și etnologie la Universita degli Studi di Perugia. Este autor si editor al unor volume de specialitate precum “Dobrogea. Identități și crize” (coord. Paideia 2009), “La masă cu oamenii Deltei. O cartografiere a practicilor gastronomice(coord. împreună cu Monica Stroe. Coresi. 2012).

Andrada Vlăsceanu Andrada Vlăsceanu

Vintilă Mihăilescu

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor şi directorul Departamentului de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Franţa, Elveţia, Germania, Belgia, Canada, Ungaria şi Bulgaria. Domeniile sale de specializare sunt: etnopsihologie, identitate şi etnicitate, studiul comunităţilor. Din 2005 până în 2010 a fost directorul Muzeului Țăranului Român. În 2006 a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse culturii române.

Andrei Mihail Andrei Mihail

Octavian Neculai

Octavian este architect din 1966, fiind absolvent al Institutului de Arhitectură „ION MINCU” Bucureşti. Începând cu anul 2000, este Scenograf şi Consultant de arhitectură la Teatrul Bulandra, Bucureşti. Din 2004 este Profesor asociat al Universitatii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti. Din 1996 este Director General al grupului de firme de construcţii şi arhitectură NEO BOS. De asemenea, între anii 1990-1996 a fost preşedinte al „COMPROIECT”, societate de studii şi proiectare pentru comerţ din Bucureşt

Alcsandru VasiliuAndrada Vlăsceanu

Larisa Perde

Cu un background de corporate PR, Larisa este în prezent un PRtist freelancer pasionat de proiecte culturale curajoase și oameni care au energia bună de a pune lucrurile în mișcare.
În vara lui 2015 a reușit să încheie cu succes împreună cu trupa Zmeitrei cea mai amplă campanie românească de crowdfunding muzical de pe platforma internațională Kickstarter. Tot atunci, proiectul de teatru labirint “Sisif” scris împreună cu Compania de Teatru Labirint a câștigat finanțarea ARCUB, reușind astfel să aducă teatru labirint, la un nivel profesionist, în România.

Andrei Mihail Andrei Mihail

Aida Sosic

Aida are experiență în sectorul cultural și educațional încă din perioada când era studentă, fiind implicată în numeroase proiecte, atât în Bosnia, cât și în România. Dupa o lungă colaborare cu regizorul galez Iwan Brioc, inventatorul și principalul dezvoltator al teatrului labirint, Aida fost invitată să se alăture companiei The Republic of the Imagination, fiind trainer de teatru labirint în țări precum Islanda, Portugalia, Estonia, Serbia Turcia și România.

Alcsandru VasiliuAndrada Vlăsceanu

Alecsandru Vasiliu

Alecsandru a absolvit în 2011 Facultatea de Arhitectură din cadrul UAUIM, iar ulterior a profesat în domeniul arhitecturii sociale şi al locuirii în sărăcie extremă. În paralel, a urmat cursurile Masteratului de Antropologie din cadrul SNSPA. Întors în ţară în 2015 după ce a lucrat în cadrul unui birou de arhitectură din Edmonton, Canada, specializat în domeniul construcţiilor sustenabile, Alecsandru este, în prezent, partener al filialei bucureştene a acestuia

Andrei Mihail Andrei Mihail

Elena Trifan

Elena este doctorand în antropologie la SNSPA, unde cercetează practicile de dezvoltare personală. Domeniile de interes sunt cercetarea spațiului urban, a minorităților, a relațiilor de muncă și a inegalităților sociale. A participat în proiecte de cercetare a comunităților sărace din județele Călărași și Vaslui, a practicilor gastronomice din Deltă, a imaginii femeii în media românească și la Cartografierea socială a Bucureștilor.

Mihaela Fiscuci Mihaela Fiscuci

Mihaela Șolga

Mihaela Cristina Șolga a fost membru în echipa de cercetare a proiectului “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Studiu de caz în comunele Isverna, Balta şi Ponoarele”. Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, ea este pasionată de fotografie şi pictură, realizând pe parcursul anilor imagini ( fotografii, tablouri, picturi ) despre oameni și clădiri.

Andrada Vlăsceanu Andrada Vlăsceanu

Andrada Vlăsceanu

Andrada Vlăsceanu este absolventă a facultăţii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice. Ea este specialistă în marketing şi comunicare.

Simona Meilescu Simona Meilescu

Simona Meilescu

Simona Meilescu a coordonat proiectul “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Studiu de caz în comunele Isverna, Balta şi Ponoarele”, realizat de asociaţia MAIE şi finanţat de AFCN. Ea este absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. De la terminarea facultăţii, ea a colaborat cu diferite studiouri de arhitectură din România şi Germanaia.

Adrian Sandor Adrian Sandor

Adrian Sandor

Membru al echipei de cercetare a proiectului “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Studiu de caz în comunele Isverna, Balta şi Ponoarele”, Adrian Șandor este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București. A participat la concursuri internaționale de arhitectură, la diverse workshop-uri de fotografie și a documentat, ca fotograf voluntar clădirile monument ale Bucureştiului în cadrul proiectului Case Care Plâng.

Horia Lupan Horia Lupan

Horia Lupan

Membru al echipei de cercetare a proiectului “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Studiu de caz în comunele Isverna, Balta şi Ponoarele”, Horia Lupan este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. El şi-a început cariera profesională încă din anul 3 de studiu în domeniul design-ului și al amenajărilor interioare. A făcut parte din asociația de organizare a Școlii de la Bunești.

Trupa de teatru Cristian Toma Trupa de teatru Cristian Toma

Trupa de teatru Cristian Toma

Cristian Toma, Bogdan Fanariu, Andra Stoicescu şi Andrei Vasilescu au participat la realizarea proiectului “Şcoala Altfel. Ateliere şi spectacole de teatru pentru cei mici”, realizat de asociaţia MAIE la Drobeta Turnu Severin. Cei patru actori fac parte din trupa de teatru “Cristian Toma”, şi au un repertoriu bogat şi diversificat ce a fost prezentat în diferite oraşe din România. În acelaşi timp, fiecare membru al trupei a lucrat în diferite proiecte educaţionale.

Alina Crăită Alina Crăită

Alina Crăită

Alina Crăiță a coordonat proiectele de educaţie culturală „Ora de cultură”, “Şcoală altfel 2013”, “Corpul – instrument care ne poartă spre public”, “Lecturi active. Promovarea literaturii române prin lecturi publice”. Actor al teatrului Masca, Alina a jucat în peste 30 de piese de teatru în țară și numără peste 10 reprezentații în străinătate. A luat de asemenea parte la o serie de ateliere de mișcare scenică și pantomimă.

Oana Dragnea Oana Dragnea

Oana Dragnea

Actriţă a teatrului Masca, Oana a participat la proiectele de educaţie culturală “Ora de cultură”, “Şcoală altfel 2013”, “Corpul – instrument care ne poartă spre public”. Oana a luat parte la peste 30 de workshopuri relaționate cu actoria și a jucat în 10 piese de teatru.

Emilia Manea Emilia Manea

Emilia Manea

Emilia a participat la proiectele de educaţie culturală “Ora de cultură”, “Şcoală altfel 2013”, “Corpul – instrument care ne poartă spre public”. Actriţă a teatrului Masca, ea a avut roluri în filme independente (scurt-metraje), a luat parte la diferite workshop-uri pe tema artei actorului.

Cristian Mihai Neacșu Cristian Mihai Neacșu

Cristian Mihai Neacșu

Cristian a jucat în peste 10 piese de teatru, în 3 scurt-metraje și a făcut dublaj de voce în producții importante de animație, alături nume mari precum Mihai Gruia Sandu sau Boris Petroff. El a participat la proiectele de educaţie culturală “Ora de cultură”, “Şcoală altfel 2013”, “Corpul – instrument care ne poartă spre public”.

Membrii activiFinanțatori, sponsori și parteneri