Misiune si obiective

Misiune

Prin dezvoltarea armonioasă a gândirii europene în societatea românească, crearea contextului de manifestare a principiilor și valorilor europene și promovarea participării active în construirea societății civice contribuim la integrarea economică și culturală a României în Europa.

Activitatea asociației MAIE urmărește cinci direcții strategice:

educatie educatie

Educație

Ne propunem să explorăm, să sprijinim și să dezvoltăm sistemul educațional prin proiecte alternative, prin crearea unui context în care profesorii, părinții, copiii și autoritățile publice pot interacționa și prin studii de specialitate.

cultura cultura

Cultură

Ne dorim să contribuim la stimularea creativității tinerilor artiști, la formarea publicului pentru produsele și serviciile culturale, precum și la promovarea culturii și patrimoniul național în rândul tinerilor. Suntem convinși că participarea activă a tinerilor și copiilor în activitățile culturale contribuie la formarea gustului și la creșterea interesului pentru cultură.

civic civic

Participarea civică

Ne propunem să ajută tinerii să își dezvolte competențele civice. Proiectele noastre urmăresc întărirea identității europene prin promovarea valorilor comune. Considerăm că întărirea democrației nu poate fi realizată decât prin dezvoltarea unei culturi participative, prin implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor.

mediu mediu

Protecția mediului

Promovăm o atitudine responsabilă faţă de mediu la nivelul publicului larg prin crearea şi implementarea unor proiecte care aduc beneficii reale mediului. Protecţia mediului înseamnă mai întâi de toate restrângerea şi înlăturarea cauzelor care conduc la poluarea şi degradarea acestora.

social social

Social

Promovăm egalitatea de șanse și ne dorim să contribuim la creșterea bunăstării copiilor și tinerilor din grupurile vulnerabile. Prin proiectele noastre, încercăm să le oferim o şansă grupurilor defavorizate.

Povestea MAIE