Povestea MAIE

În 2012, am decis înfiinţarea Asociaţiei Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană, prin care ne dorim să contribuim la transformarea României într-o societatea bazată pe cunoaştere, creativitate, inovație, respect pentru diversitate şi încredere. Credem că viitorul acestei ţări stă în tinerii şi copiii români, de aceea proiectele nostre le sunt adresate.

Am considerat că societatea românească are nevoie în primul rând de valori pe care să îşi fundamenteze dezvoltarea, de aceea asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană promovează valorile europene.

La baza tuturor proiectelor realizate de asociaţie stă dorinţa de implicare activă a tinerilor în crearea unei societăţi în care vor să trăiască, precum si crearea condiţiilor de dezvoltare a tinerilor şi copiilor. Credem că cea mai bună modalitate pentru îndeplinirea acestui scop este educația. Copiii care beneficiază de un nivel de educaţie ridicat sunt cei care vor construi un viitor mai bun pentru familia, comunitatea şi ţara lor.

Pentru noi, educaţia îmbracă forme variate şi de-a lungul timpului am încercat să adaptăm diversele metode de educare, informare şi conştientizare la beneficiarii proiectelor noastre. Am funcţionat în diverse formule şi având programe variate. De multe ori, ne-am lăsat purtaţi de pasiune şi am facut proiectele care ne-au atras cel mai mult. Aceste experienţe ne-au ajutat să ne maturizăm ca asociaţie şi ne-au învăţat cum putem să acţionăm mai eficient pentru îndeplinirea scopului nostru.

Misiune si obiective