Președinte fondator

ion-constantin-solga-1024x576Ion-Constantin Şolga este preşedintele fondator al Asociaţiei “Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană”.

Născut în Drobeta-Turnu Severin, Ion-Constantin Şolga a absolvit Colegiul Național „Traian”, ulterior studiind administrația publică în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din București, unde a urmat și cursurile de master în domeniul studiilor administrative europene. În plus față de expertiza dobândită în urma absolvirii S.N.S.P.A, Ion-Constantin Şolga este și absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu. A fost angajat în timpul studenției la Camera Deputaților, mai întâi referent, apoi şef de cabinet și consilier. După un an de lucru în Parlamentul European s-a întors în România, continuându-şi cariera în domeniul public.

În acelaşi timp, dorind să contribuie cu ideile şi experienţa sa la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor și tinerilor din România s-a implicat în sectorul nonguvernamental prin înfiinţarea asociaţiei Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) în anul 2012. Timp de cinci ani, a fost implicat in implementarea tuturor proiectelor asociației, sprijinind în mod activ desfășurarea activităților acesteia.

A coordonat proiectele:
– “O oră pentru democrație”, un proiect adresat tinerilor din Drobeta-Turnu Severin
Campus Creativ, un proiect ce a oferit o nouă perspectivă asupra campusurilor studențești.
Învață să organizezi propria învățare

În iunie 2017, a decis să încheie colaborarea cu Asociația MAIE pentru a se dedica unor alte proiecte.

Misiune si Obiective